Д-р Румен Велев остава директор на столичната АГ болница Шейново. Това

...
Д-р Румен Велев остава директор на столичната АГ болница Шейново. Това
Коментари Харесай

Д-р Румен Велев остава директор на АГ болница Шейново

Д-р Румен Велев остава шеф на столичната АГ болница " Шейново ". Това излиза наяве от известие на Агенцията по вписванията. Тя отхвърли да впише доктор Таня Андреева като шеф, тъй като в решението си Столичният общински съвет (СОС) не е направил смяна в Съвета на шефовете.

Това заяви бТВ.

В началото на август вписването на доктор Андреева беше спряно от Софийски градски съд след тъжба на отстранения (с решение на СОС) доктор Румен Велев, макар сполучливо издържания от него конкурс. Впоследствие Областният шеф на София Вяра Тодева анулира решението на СОС и го върна за ново разглеждане.

" С обсъжданото заявление е отправено искане за смяна в състава на съвета на шефовете на сдружението и в представителството му посредством изтриване на Румен Велев като член на Съвета на шефовете, оправомощен с представителни функционалности и регистриране на Таня Андреева-Райнова като член на съвета на шефовете и изпълнителен член.

След попълване на регистърното произвеждане с в допълнение показаните документи, се открива, че първоначално дадените инструкции са изпълнени отчасти, като наново не е удостоверена декларираната смяна в състава на Съвета на шефовете посредством изтриване на досегашния член на управителния орган Румен Велев и регистриране на Таня Андреева - Райнова ", се споделя в претекстовете на Агенцията по вписванията.

Припомняме, през последните дни медиците от " Шейново " излязоха на протести именно поради несправедливото съгласно тях предопределение на доктор Андреева.

Недоволството им бе подбудено от обстоятелството, че преизбраният за шеф на лечебното заведение и единствен претендент доктор Румен Велев не е назначен, а вместо него на поста е подложен доктор, който не се е явил на състезанието - доктор Таня Андреева.

Въпреки че състезанието е стартирал през декември 2022 година, вече девет месеца не може да се избере нов шеф на болничното заведение.

Независимо че доктор Румен Велев е бил единствения претендент за длъжността, който се е явил на състезанието, не е назначен, а вместо него от Столичния общински съвет показват за краткотрайно изпълняващ длъжността доктор Таня Андреева.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР